Over VIVT

VIVT bestaat uit meerdere culturenHet is 1995. In het kader van de wereldvrouwenconferentie in Beijing krijgt de Bergse interculturele activiteitengroep voor vrouwen de kans om via theater Brabantse vrouwen te motiveren voor de thema’s van Beijing. Vanuit eigen cultuur en achtergrond theater maken met het accent op de emancipatie van vrouwen uit verschillende culturen. De dames zijn laaiend enthousiast ! De voorloper van de huidige Vereniging Interculturele Vrouwentheatergroep is geboren.

De groep van VIVTInmiddels al 20 jaar actief op het Bergse toneel en nog steeds zijn enthousiasme en inspiratie de kernwoorden voor de sfeer binnen de groep en bij het publiek. De doelstelling blijft even actueel als bij de oprichting: het dichter bij elkaar brengen van verschillende culturen in de Nederlandse samenleving en wederzijds begrip creëren. In het jaar 2000 ontvingen wij zelfs van Groen Links een oorkonde voor Initiatief voor Integratie van verschillende culturen!

We zijn allemaal vrouw en ervaren dezelfde levensvragen als elke vrouw, waar ook ter wereld. Dit schept een band en basis voor de groep. Door de verschillen in cultuur kunnen we zoveel van elkaar leren en daardoor groeien, zowel op persoonlijk vlak en als groep. En het publiek wordt uitgenodigd mee te groeien!

Over onsHoe gaan we te werk?

Samen met de regisseur (momenteel Anne-Marie Timmermans) besluiten we welk actueel thema uit te diepen en vorm te geven. Door middel van beeldvorming en improvisatie komen we tot een stuk van 30-40 minuten waarbij taal geen obstakel is. We werken vooral met lichaamstaal, expressie, dans en muziek. Wanneer er ruimte en openheid is voor elkaars waarden en normen, taal en gebaren zijn er geen obstakels om elkaar te begrijpen.

Elk seizoen organiseren we een voorstelling ter afsluiting. Daarnaast geven wij optredens tijdens culturele en maatschappelijke feesten op uitnodiging van verschillende organisaties.

Wij hopen u snel bij één van deze voorstellingen te ontmoeten!

schilderij3Welkom, Bemvindo, Witamy, Selemat Datang, Merhaba, добре дошъл, 歡迎


Onze vereniging kan mede blijven bestaan door steun van de gemeente Bergen op Zoom in de vorm van een waarderingssubsidie.